|

7 stvari, zaradi katerih se v partnerskem odnosu ne opravičujte

  1. Nikdar se ne opravičujte, da ste to, kar ste.
  2. Nikdar se ne opravičujte, da želite živeti tudi svoje sanje.
  3. Nikdar se ne opravičujte, da si vzamete tudi čas zase.
  4. Nikdar se ne opravičujte, če  rečete  partnerju ne, ko ne morete ali nečesa ne želite.
  5. Nikdar se ne opravičujte, če partnerju poveste svojo resnico, tudi če je ne sprejema.
  6. Nikdar se ne opravičujte, če postavite mejo partnerjevim toksičnim besedam in dejanjem.
  7. Nikdar se ne opravičujte, če v partnerskem odnosu ne vidite več smisla.

Nikdar se ne opravičujte, da ste to, kar ste. Če želite najti pravega partnerja zase, bodite že na začetku to, kar ste, tj. točno takšni kot ste. Če želite, da se partner zaljubi v vas, odložite maske in bodite že od začetka točno taki, kot ste: edinstveni in avtentični, kajti le tako boste našli nekoga, ki bo ljubil vas in ne vaše maske/mask.

Nikdar se ne opravičujte, da želite živeti tudi svoje sanje. Sami že veste, da ste več kot to telo in tudi, če ima vaše telo vso ugodje in bogastvo tega sveta, si vaša duša želi izkušati, se razvijati in rasti, biti svobodna v vaši človeški izkušnji. Zato ne zamenjate svojih sanj za nič na tem svetu, niti ne zahtevajte od partnerja, da se odreče svojim. Bodita sopotnika, partnerja, družabnika in ljubimca, ki  dopuščata drug drugemu svobodo, da vsak živi v odnosu tudi svoje sanje, saj kdor je sam srečen, lahko osreči tudi druge ljudi.

Nikdar se ne opravičujte, da si v vzamete tudi čas zase. Čas zase je vitalnega pomena, da napolnite baterije, vzpostavite stki s sabo in prisluhnete sebi, razumete sebe in izprašate svoje misli, se odločite glede pomembnih zadev, si zastavite cilje itd. Na tem svetu ste, da ste kreativni in uspešni, vendar če si ne vzamete časa zase, obstaja tveganje, da se zgubite v rutini. Uspeh naj bo vaša lastna definicija, ki se razvija in raste skupaj z vami skozi celo vaše življenje.

Nikdar se ne opravičujte, če  rečete  partnerju ne, ko ne morete ali nečesa ne želite, ker ima vsak človek svoje resurse, s katerimi lahko upravlja pri uresničitvi svojih želja. Hvalevredno je, če ste srčni, skrbni in radi pomagate drugim, vendar pretirana pomoč drugim, povzroči škodo vam in drugi osebi. Zato raje bodite modri in skrbno upravljate s svojo energijo in viri, kajti na ta način boste lahko za svoje zadeve uporabljali svoje in partner uporabljal svoje, da boste naj morda lahko celo ponosni.

Nikdar se ne opravičujte, če partnerju poveste svojo resnico, tudi če je ne sprejema, kajti če želita rešiti težavo zaradi različnosti, potem rabite biti najprej iskreni do sebe in nato tudi do partnerja. Vsak človek si  verjetno želi, da mu partner ne laže, vendar si nihče ne želi poslušati obtožb, žalitev ali ignorance. Če želite, da partner sliši vašo resnico, mu jo povejte tako, da lahko vašo resnico razume. To je najkrajša pot za razrešitev vseh težav v partnerskem odnosu.

Nikdar se ne opravičujte, če postavite mejo partnerjevim toksičnim besedam in dejanjem, ker toksičnost vnese strup v odnos, ki zastruplja vaše in partnerjevo telo, razum in srce. Če tem dejanjem ne postaviti meje, razmislite: Česa vas je strah ali zakaj ste naduti?

Nikdar se ne opravičujte, če v partnerskem odnosu ne vidite več smisla, kar pa ne pomeni, da v partnerskem odnosu za vas ni smisla. Dokler ste v partnerskem odnosu, je za del vas očitno ta odnos smiseln. Za drugi del vas, ki je lahko vse bolj glasen, pa lahko ta isti odnos že dolgo nima nobenega smisla. V odnosu ste vedno zaradi sebe, čeprav vam en del vas govori, da ste v odnosu zaradi otrok, partnerja, skupnega premoženja itd. Mnogokrat slišim obžalovanja, če bi imel/imela takrat to zanje, bi … kar pomeni, da marsikdo obžaluje, da je odšel iz odnosa prezgodaj. Nekateri pa v odnosu obstanejo in čez mnogo let obžalujejo, da niso iz odnosa odšli prej. Namesto tega, izprašajte sebe, najdite pot, da bo za vas v celoti ta odnos postal smiseln ali pa najdite svoj smisel za sporazumen razhod.

Preberi tudi 3 nasvete za izjemen partnerski odnos in Kdaj in kako se opravičiti.

Naj vam zapis služi. 

Delite naprej ...

Podobni članki