karma-ni-kazen

Karma ni kazen, je le lekcija, ki jo rabimo osvojiti, da se osvobodimo ujetosti v neresnico

Zdi se, da kar sejemo, to žanjemo. Žetev ni kazen, je zgolj izkušnja setve.

V okviru individualne karme nas razum vodi proč od izkustev neprijetnih okoliščin, medtem ko nas lastna duša na neki način vedno znova vrača v situacije, kjer lahko svojo karmo izkusimo. Slednje je priložnost, da se prebudimo in se osvobodimo karmičnih zapisov na energijskem nivoju, obnovimo svoje zavedanje in svoje moči ter po tem v svojem vsakdanu karmični vzorec tudi presežemo. S tem se na psihičnem nivoju po delovanju duha rodimo v novega sebe.

Omejujoč karmični zapis pogosto nastane …

Omejujoč karmični zapis pogosto nastane kot posledica dogodka, v katerem smo doživeli šok oz. travmatično izkušnjo (TI), ki se je zapisala v naš um.

V TI se pogosto zgodi, da izgubimo avtentičen del sebe, energije svoje duše, povezave z duhom. V TI se odpre naše energijsko polje, kar je priložnost za vstop t. i. temnih energij v naše življenje, katerih vpliv še dodatno obremeni oz. oteži našo pot.

Če nekoliko poenostavimo, lahko rečemo, da TI v nas ustvari motnje na različnih nivojih nas samih in vpliva na našo zavest in zaznavo.

Na duhovnem nivoju se pogosto oddvojimo od duha, na informacijskem nivoju sprejmemo obremenitve svoje duše v obliki spoznanj iz odsotnosti zavesti – sodbe in izkrivljene misli o sebi, drugih in življenju, ki jih spremljajo čustva negativnih vibracij, kot so sram, krivda, strah, nemoč …

Na energijskem nivoju naše avre se ti mentalno-čustveni odtisi TI odražajo kot temo obarvane lise – blokade pretoka energije, nastanejo obrambni mehanizmi.

Karmični zapisi vodijo naše življenje

Nastali karmični zapis iz našega nezavednega vpliva na našo zavest in zmožnost svobode izbire – karmični zapis začne voditi naše življenje. Disharmonija v nas samih se z vsako podobno izkušnjo energijsko krepi ter čedalje bolj obremenilno vpliva na naše doživljanje sebe in okoliščin. Življenje izgubi čar in postaja neke vrste boj za obstoj in preživetje na energijskem in fizičnem nivoju.

Tako kot slabe navade lahko tudi karmo, ki izhaja iz njih, prevzamemo s posnemanjem drugih ljudi. Nasveti, kot je Posnemaj druge uspešne ljudi, imajo zato kratek domet, ker je vsak od nas edinstven.

Morda so najslabše navade mentalno-čustveno-vedenjski vzorci samozatajevanja in nesprejemanja. Nesprejemanje ustvarja odpore in blokade, ti vodijo v podzavestno agresivnost in ta destruktivno vpliva na nas same in na svet, ki nas obdaja. Poleg nas samih ti učinkujejo tudi na tiste, ki jih imamo najraje.

Nekaj vprašanj za samoraziskovanje:

  • Kaj v meni je tisto, kar se v težavnih okoliščinah odloča zame? Kje znotraj mojega fizično-energijskega sistema je? Kakšno je? Je to moje? Kako vpliva name?
  • Kaj v meni je tisto, ki mi daje občutek, da nisem dovolj …? S kom sem ta občutek prvič doživel?
  • Kaj v meni je tisto, ki mi daje občutek nemoči ali nesposobnosti? Kdaj sem ta občutek prvič doživel?
  • Kaj v meni je tisto, ki ustvarja občutek ogroženosti, pomanjkanja, bolečine ali izgube? Česa me je pravzaprav strah? Kako to vpliva na mojo samozavest: misli, čustva in dejanja?
  • Kaj me pri drugih moti? Katerih izbir drugih ne odobravam? Zakaj ne? Kako je to povezano z mano?
Delite naprej ...

Podobni članki