Rečem DA, ko mislim NE.

Zakaj lahko rečem DA, ko mislim NE.

Mnogi ljudje smo v otroštvu izgubili stik s seboj in predali svojo moč, vrednost in sposobnost zunanjim stvarem in ljudem.

Izguba moči je pogosto povezana s primarnim strahom, vrednost z izkušnjo »bolečine neobstoja« in sposobnost z izgubo zaupanja vase.

Zaradi izgube sebe izdajamo sami sebe, kar v vsakdanjem življenju pomeni, da rečemo DA, ko mislimo NE.

V takih situacijah v sebi ustvarjamo notranjo razdvojenost oz. notranji konflikt med delom sebe, ki si želi npr. povezanosti v odnosu in delom sebe, ki si želi biti avtentičen.

Če rečete DA, ko mislite ne, lahko naredite naslednjo vajo:
  1. Usedite se, zaprite oči in sprostite svoje telo. Umirjeno dihajte in se spomnite zadnje situacije, ko ste rekli DA, čeprav ste misli NE.
  2. Povežite se s sabo v tej situaciji in ozavestite razlog, zakaj ste rekli DA in zakaj niste rekli NE. Ko dobite odgovor, se vprašajte, ali ta razlog zdrav in 100 % drži.
  3. Naredite par globokih vdihov in izdihov in se vprašajte, kateri svoji želji ste se morali odreči ali jo potlačiti, da ste rekli DA.
  4. Naredite par globokih vdihov in izdihov in se vprašajte, kaj ste izgubili in koliko vas je to stalo, ker niste odgovorili NE, kot ste mislili.
  5. Naredite par globokih vdihov in izdihov in se odločite, kaj boste storili naslednjič.
  6. Naredite par globokih vdihov in izdihov in si v svoji domišljiji predstavljajte, da to storite.

Če se vam zatakne, poiščite pomoč osebe, ki vam bo pomagala odkriti in odstraniti ovire do vaše avtentične moči, sposobnosti in vrednosti.

Naj vam služi.

Delite naprej ...

Podobni članki