Dokler se oklepaš starega in bolečega, novo ne more priti

DOKLER SE OKLEPAŠ STAREGA IN BOLEČEGA, NOVO NE MORE PRITI, BOLEČINA PA SE KOPIČI.

Vsak človek doživlja v svojem življenju izgube in bolečine, vendar kadar svojim izgubam in bolečinam pripisujemo za našo psiho boleče pomene, sami ustvarjamo trpljenje. Kadar trajno izgubite nekaj za vas pomembnega, si rabite vzeti čas, da se od tega poslovite.

Kako si lahko pomagate, če se proces zatakne ?
  1. Na list papirja napišite, kaj ste izgubili. Napišite vse, kar občutite in mislite, brez cenzure in racionaliziranja.
  2. Vprašajte se: Kaj od navedenega ste resnično imeli?
  3. Nato se vprašajte: Kaj od navedenega ste resnično izgubili?
  4. Priznajte si čustva v povezavi s tem, kar ste spoznali, da ste resnično izgubili. Čustva občutite brez obsojanja sebe ali česarkoli. Dovolite si popolnoma občutiti svojo izkušnjo izgube.
  5. Stisnite dlani v pest. Prestavljate si, da v pesteh držite svojo zgodbo in boleča čustva. Močno stiskajte 10-20 sekund, nato se vprašajte: Ali si resnično želim, da bolečina odide in ste svobodni?
  6. Če je odgovor da, zaprite oči in med globokim trebušnim dihanjem, počasi razprite dlani. Predstavljate si, da iz vaši rok izpuščate vso bolečino, svojo bolečo zgodbo, vse česar ne potrebujete več. Dihajte nekaj minut, dokler ne občutite spremembe v svojih rokah in telesu.
  7. Odprite svoje oči in in razprite svoje dlani. Pogled usmerite v nebo in se nasmehnite ter ob tem umirjeno dihajte. Dopustite si občutiti to, kar ste, svobodo in dotok življenjske energije.

Naj vam služi.

Delite naprej ...

Podobni članki