Komunikacija s seboj kot orodje za osebnostno rast

Brezplačno predavanje in skupinsko svetovanje – v živo v Kranju, Cesta talcev 7, VGC


 ki bo sredo 8. junija 2022, od 17:00 do 21:15, v Kranju
z dr. Kristino Knific

Vabim te na 4 urni brezplačni program, ki zajema predavanje, vodene procese in skupinsko svetovanje.

Predavanje (17.00 -19.00):

Na tokratnem predavanju in praktični delavnici boš skozi predavanje, primere in vodene procese spoznal komunikacijo s seboj kot orodje, ki ti lahko služi za tvojo osebnostno rast.

Zakaj je komunikacija s seboj pomena in bi se je morali učiti že v osnovni šoli? Nekateri raziskovalci trdijo, da je 80 % uspeha v življenju odvisno tudi od naših misli, kar je tesno povezano s komunikacijo, ki jo imamo sami s seboj. Za ljudi, ki jim v življenju gre vse nekako kot “po maslu”, je značilno, da je njihova komunikacija konstruktivna in ciljno usmerjena.

Veš, da znanstveniki ocenjujejo, da potuje skozi človeške možgane dnevno okrog 70.000 misli? Si se kdaj vprašal, kaj pa če misli, ki se ti podijo po tvoji glavi, sploh niso tvoje misli? Mislijo tvoje misli tebe, ko ustvarjajo tvoje doživljanje in izkušnje ter se ti zato zdijo resnične?

Če ne drugače, je vsaj kadar ti v življenju ne gre in se vrtiš v krogu koristno podvomiti v svoje misli. Enako velja, ko se slabo počutiš, kajti dokazano je, da misli vplivajo na čustva, počutje in zdravje. Verjetno iz lastne izkušnje veš, da kadar se ti po glavi podijo destruktivne misli, ti ni lepo. Če stanje traja dalj časa, se pojavi utrujenost, slaba volja in sčasoma ti lahko ugasne celo veselje in za njim tudi volja, da se kam premakneš.

Zaradi lastnih destruktivnih misli, večino stresa v vsakdanu pravzaprav ustvarimo sami s svojimi mislimi. Verjetno se lahko strinjaš, da slabo počutje vpliva na tvoje odnose in uspešnost pri delu?

Znaš svoje destruktivne misli ustaviti, izprašati in priti do resnice, ki ti pomaga “oditi iz mentalnega zapora v glavi” do rešitev, da lahko ustvariš spremembe v odnosih in na drugih področjih v svojem življenju? 

Na predavanju ti bom na primerih pokazala, kako si lahko s samoizpraševanjem s tehniko RESNICA pomagaš, kadar v odnosih ne gre in misliš, da druga oseba do tebe ni korektna, počne stvari, ki te nap. jezijo, vzbujajo občutke strahu, krivde, nemoči in drugih čustev, zaradi česar si potem v odnosu ali pri delu nesrečen in neuspešen. Podani bodo primeri in izveden voden proces v katerem bo lahko ti sam prišel do rešitev za svoj primer.

Pridi. Zanimivo, poučno in zabavno bo, če te vsaj malo zanima RESNICA.

Svetovanje (19:15 do 21:15)

Skupinski pogovori način osebnostne rasti skozi skupinske pogovore v skupini do 12 oseb.

Udeleženci lahko preko skupinske dinamike spregovorijo o svoj situaciji in izrazijo svoja občutja in želje ali težavo.

Skupina nudi vsakemu udeležencu možnost slišati in o slišanem pridobiti povratno informacijo oseb, ki so se v svojem življenju že uspešno soočile s podobno situacijo.

Teme vsakokratnega pogovora se prilagajajo pretežnim željam in potrebam udeležencev.

Skupina se na vsakem srečanju zaveže k zaupnosti in spoštovanju vsakega člana skupine.

Izvaja: dr. Kristina Knific

Prijave so obvezne na e-mail: mck-prijava@luniverza.si.

Lokacija predavanja: MCK, Cesta talcev 7, Kranj

Na obvestila Združenja se lahko prijavite tudi tukaj:

.

Vaše podatke bomo skrbno varovali skladno z izjavo.
Hkrati vas bomo obveščali o vseh aktualnih dogodkih.


Hvala vam za zaupanje.

  

Delite naprej ...

Podobni članki