Namesto krivde in jeze končno lahko izberem svobodo in zdrave odnose.


Spletna e- delavnica, kjer dobite osnovno znanje in 4 učinkovite tehnike, s katerimi lahko osvobodite občutkov krivde, jeze nase in zamer sebi ter jih nadomestite z zdravimi občutki odgovornosti.

Zato se takoj počutite bolje in imate več energije. Navedeno vam omogoča, da nadalje lažje uredite dotični odnos, pridete do notranjega miru in svobodneje zaživite svoje življenje v smeri svojih želja.Kako veste, da krivda še »pije vašo življenjsko energijo«?

Pet pogostih znakov:

 1. Ko pomislite na osebo ali dogodek, v delu sebe še vedno občutite občutek krivde. Morda se krivite za škodo, ki ste jo s svojim dejanjem ali njegovo opustitvijo povzročili drugi osebi. Morda je to vaš sin, hči ali nekdo drug, ki je za vas pomemben. Se ob tem krivite tudi zato, ker imate občutek, da niste bili »dovolj dobri« (mama/oče, hčera/sin, prijateljica/prijatelj, partnerka/partner, itd.).
 2. V odnosu ne morete postaviti ali uresničiti zdrave meje. Pogosto pogosto popuščate oz. nimate moči. Ker veste, da to ni OK, se pogosto jezite tudi nase.
 3. Ne uspete si odpustiti. Kljub temu, da obžalujete svoje dejanje in ste poskusili poravnati škodo, si ne uspete odpustiti. V delu sebe še vedno čutite zamero sebi ali se celo sovražite. Nimate notranjega miru in svobode.
 4. Pogosto se odpovedujete svojim potrebam in željam ter raje skrbite za druge ljudi.
 5. Odpovedali ste se svojim željam ali močno znižali svoje standarde. Da ste to lahko storili, ste prenehali čutiti te dele sebe, kar pogosto pomeni, da ste jih zaklenili v neke vrste oklep. Lahko ste postali celo t.i. zapornik, ki je vedno »na voljo« in “odplačuje krivdo”.

Krivda je samo neke vrste program, ki blokira vaše možnosti za zdrave odnose in srečno življenje.

Če gledate majhne otroke, je pri njih vse tako enostavno: padejo in se poberejo, naredijo napako in se iz nje učijo. Se sprejo, zjočejo in potem nadaljujejo z igro. Kaj se zgodi tekom odraščanja, da tega več ne znamo ali celo zmoremo? Pri nekaterih od nas je namesto zdravega občutka odgovornosti nastal t.i. program krivde. Kako se to zgodi in kako vpliva tudi na vaše nadaljnje življenje, zveste v tej e-delavnici. Navedeno vam bo pomagalo razumeti in sprejeti sebe, kar je pogoj za osvoboditev od programa krivde.

Ne govorim vam o tem, da je ta e-delavnica t.i. čarobna tabletka, katero poješ in se vse uredi, kajti krivda je program, ki se zapiše v naš telesno energijski sistem, zato je za izbris potreben celosten pristop. Program krivde vpliva na našo zaznavo (izkrivlja t.i. objektivno realnost), počutje, energijo in vedenje (zgubite precejšen del t.i. svobode izbire ) ter vas vodi rezultate, ki so daleč pod vašim potencialom. Program ima tendenco ponavljanja in zato vpliva iz preteklosti na vašo sedanjost oz. prihodnost. Vendar ni potrebno, da je tako, ker se programa krivde lahko osvobodite.

Zato so v to e- delavnico vključene osnovne informacije o krivdi, da aktiviran program pri sebi znate prepoznati. Potem je na vas, da se ga s pomočjo izvedbe 4 enostavnih vendar učinkovitih tehnik tudi osvobodite. Za kakšen dogodek/odnos zadošča, da to naredite samo enkrat, za nekatere je potrebnih več ponovitev, kar je odvisno predvsem tega, kako globoko je zakoreninjen v vas ta program. Pričakujete lahko, da se boste ob pravilni izvedbi že takoj počutili bolje. Pridobite lahko nazaj zavedanje (svobode izbire), lažje razmišljate in se odločate, poveča se vam energija (vaša življenjska moč). Zato lažje uredite potrebno v odnosu, kot vam ga nalaga vaš zdrav čut odgovornosti. Posledica tega je, da se v vašo notranjost naseli spet notranji mir in svoboda. Temeljito izvedete vse 4 tehnike, izginilo bo vsakršno t.i. »prostovoljno trpljenje« oz. »samokaznovanje«, nadomesti ju notranji mir in veselje do življenja.

Ta e- delavnica je za odrasle ljudi, ki se želijo prebuditi in ne želijo biti več nemočne žrtve.

Ste to tudi vi?

 • Ne želite več sebe in svojih bližnjih zastrupljati s čustvenim strupom »krivde«? Bi bili raje srečni?
 • Se želite bolje počutiti in imeti več energije?
 • Želite za sabo zapreti vrata preteklosti in odpreti vrata v prihodnost?
 • Si želite urediti svoje odnos/odnose, ki jih zastruplja krivda? Si želite, biti v odnosu bolj zadovoljni?
 • Si želite zaživeti svoje življenje v smeri svojih želja in si dovoliti biti spet srečni?

Vsebina e- delavnice ADIJO KRIVDA

V nekaj manj kot dve uri in pol dolgi delavnici dobite osnovno zanje, ki je pogoj, da boste lažje razumeli in sprejeli sebe. Nato spoznate in se naučite izvajati 4 tehnike, ki vam pomagajo, da se v izbranem dogodku/odnosu osvobodite krivde, jeze nase in zamer ter izdelate načrt za svojo spravo s preteklostjo oz. ureditev dotičnega odnosa.

 1. Prvi posnetek zajema uvod in osnovno teoretično znanje.
 2. Drugi posnetek zajema dva vodena procesa. S prvim prepoznate, kako vi doživljate aktiviran program krivde. Z drugim prepoznate vaš zdrav občutek odgovornosti. Navedeno je potrebno, da prepoznate dogodke/odnose, kjer je še aktiven program krivde, in potem zanje izvedete 4 tehnike iz zadnjih štirih posnetkov.
 3. V tretjem posnetku spoznate 4 tehnike za osvoboditev od programa krivde in se naučite oblikovati namero.
 4. V četrtem posnetku se naučite izvedbe tehnike samoizpraševanja, ki vas vodi do vaših lastnih spoznanj in novega zavedanja. Prepoznate misli, ki izkrivljajo vašo zaznavo. Skozi vodstvo, korak za korakoma, izvedete tehniko na svojem primeru. Na koncu izdelate načrt za ureditev dotičnega odnosa, v kolikor je to za vas še potrebno in smiselno.
 5. V petem posnetku spoznate tehniko za izvedbo odpuščanja sebi. Skozi voden proces se zaveste tudi dela sebe, ki hrani zamere. Potem se osvobodite zamer, jeze nase, ostankov krivde in jih zamenjate z notranjo spravo in ljubeznijo do sebe.
 6. V šestem posnetku se naučite tehnike za ustvarjanje sprememb v smeri vaših želja. Skozi voden proces ustvarite spremembo najprej na informacijskem in energijskem nivoju, čemur sledi lažji fizični korak.
 7. V sedmem posnetku se naučite tehnike s katero izbrišete krivdo iz vaše preteklosti in iz že preslikanih dogodkov v vašo prihodnost. Skozi voden proces to potem tudi izvedete.

V spletni učilnici vas čaka 7 posnetkov, 6 delavnih zvezkov in dodatka. Pokukajte v e-delavnico: kliknite tu.

Dodatka:

 • Nasveti in primeri za postavitev meje.
 • Nasveti in primeri za oblikovanje opravičila, ki je del pogovora sprave.

Dve ključni škodi, ki ju zaradi krivde povzročite sami sebi in tistim, ki jih imate najraje:

 1. Če se krivde ne osvobodite, vas krivda, kot navaja C. G. Jung, vodi v prostovoljno trpljenje. Kaj to pogosto pomeni? Krivda vas vodi v pokornost, nemoč in samokaznovanje. Najprej se lahko odpoveste temu, kar vas veseli. Da to lahko naredite, prenehate čutiti del sebe. To naredite tako, da ta del sebe zaprete v svoj “notranji zapor”. Vaše samožrtvovanje ne obrodi želenih rezultatov. Program krivde vam še naprej »pije vašo življenjsko energijo« s tem ko poraja različne destruktivne misli, katerih skupna značilnost je “krivda” ali “jeza nase”. Te misli vplivajo na vaše počutje, kar se najprej izraža skozi upad energije, slabo počutje, utrujenost in tudi glavobole. Da zmorete vse obveznosti privatno in poslovno, kaj vse počnete? Nekateri ubijajo svojo bolečino s hrano, pijačo, drugi poživljajo svoje telo z vedno večjimi dozami kave, energijskih napitkov, hrane, pijače in drugih drog. Z leti se pogosto pojavijo telesne bolečine (npr. v gležnjih, v spodnjem delu hrbtenice) ali zdravstvene težave (npr. menstrualne težave, težave s prostato revmatoidnim artritisom, rak (glej. npr. L. Hay, Telo je tvoje).
 2. Zaradi nerazrešenega dogodka v preteklosti posameznik nase priveže tudi drugo osebo. Krivda pogosto odpre vrata manipulaciji, čustvenemu izsiljevanju in nezdravim odnosom. Program krivde se prenaša iz generacije na generacijo, vendar ne gre samo za družinski vzorec, tudi širi družbeni vzorec (npr. izvirni greh ipd.), dokler se nekdo ne prebudi in se odloči, da se je programa osvobodi. Vsak, ki se ga osvobodi, ne osvobodi le sebe, temveč s tem pomaga tudi tistim, ki jih ima rad.

Kaj pravijo prvi uporabniki?

Ne krivim se več za razpad zakona.
Pri izvedbi odpuščanja sem se osvobodila zamer in sovraštva do sebe.
Bolje spim in imam več energije.
Anja
48 let
Sinu sem postavila mejo brez občutka krivde. Spoznala sem, da mu s tem lahko najbolj pomagam.
Našel je zaposlitev za določen čas in sedaj prispeva za položnice.
Andreja
65 let

KDO JE AVTOR e-delavnice

dr. Kristina Knific