oklep-preteklosti

Zakaj se je potrebno osvoboditi “oklepa preteklosti”?

Življenje lahko živimo zgolj v sedanjosti

Da ga živimo v sedanjosti, je potrebno, da smo v sedanjosti povsem prisotni in se zavedamo dogajanja tu in zdaj, kajti od tega je odvisna naša življenjska moč, naše odločitve in kakovost življenja.

Če v svojih mislih premlevamo dogodke, ki so se že zgodili v naši preteklosti, jih na nek način obujamo in s tem nam uhaja tudi naša energija in zato nam jo manj ostane za življenje v sedanjosti.

Če so se nam v teh dogodkih zgodile krivice ali smo v njih storili napake ipd., naše misli v nas vzbujajo negativne občutke (npr. jeza, sovraštvo, krivda, …), ki nam v sedanjosti nižajo vibracijo naše energije in posledično živimo nižjo kakovost življenja tu in zdaj. Z vsem tem postajamo ujetniki svoje lastne preteklosti.

Zaradi posvečanja pozornosti preteklosti, nam zmanjka energije in volje za življenje tu in zdaj, prav tako pa je zaradi naše nizke vibracije energije in obremenjenosti naše duševnosti, onemogočen stik z našim bitjem.

Odločitve zato sprejemamo zgolj iz nivoja našega uma (ega), ki za svoje preživetje ustvarja in rabi dramo naše preteklosti in nas s tem na nek način ohranja nezavedne.

Naš lastni ego tako “poskrbi”, da nam za izvedbo potrebnih sprememb zmanjkuje energije in volje, prav tako pa ne zmoremo vzpostaviti stika z našim notranjim bistvom in se odločati bolje, skladno s sabo. Odločitve, ki jih sprejemamo na nivoju našega »ega«, so odločitve s katerimi v svojem življenju poustvarjamo dramo in isti vzorec dogodkov se nam ponavlja vedno znova. Ko razrešimo korenine enih dogodkov, nas slej ko prej naš ego ujame v novo zgodbo.

Zaradi navedenega je pomembno, da se preteklosti osvobodimo in smo prisotni v svoji sedanjosti, dvignemo svojo energijo, sledimo svojemu bistvu in zdravemu razumu. Korak za korakom se na ta način dviga naša zavest, kar je morda edini porok, da se v drame drugih in drame, katerih osnove so še del nas samih, več ne zapletamo.

Za spremembo je tako običajno najprej potrebno, da spustimo (predelamo) preteklost in sprejmejo učenje, ki nam pomaga naprej.

Predelava preteklosti pogosto zajema celjenje bolečine in predelavo drame, ki smo jo ustvarili v svojih mislih, ozaveščanje širše slike in sprejemanje življenjskih lekcij (učenje). Na osnovi tega pogosto tudi notranje odrastemo, se spremenimo in zaživimo svobodnejše in kakovostnejše življenje v svoji sedanjosti.

Bodite pogumni, zaupajte vase, izvedite potrebne korake in udejanjite spremembe, podarite si priložnost in si dopustite potrebno učenje in rast.

Delite naprej ...

Podobni članki