slediti-svojemu-zivljenju

Slediti svojemu življenju pomeni osebnostno rasti

Živeti svoje življenje v skladu s samim seboj in dopuščati drugim, da živijo svojega, izhaja iz stanja notranjega miru in ustvarja notranji mir.

Svoje življenje živimo takrat, kadar se v življenju odločamo skladno s samim seboj in takrat tudi osebnostno rastemo.

Kakšno je naše trenutno stanje glede sledenja samemu sebi, nam povedo naši občutki, ki sledijo našim mislim. Opazujte svoje občutke in bodite iskreni do sebe in si zaupajte v sledenju tistim željam, ob katerih vam zapoje vaše srce.

Kadar ne živimo svojega življenja, tudi osebnostno ne rastemo, takrat je naše življenje prazno, pusto in polno nezadovoljstva. To sicer lahko prikrijemo navzven in blažimo svojo vrednost in pomembnost skozi vtikanje v zadeve in odločitve drugih ljudi.

Večina ima ob vtikanju v zadeve drugih ljudi dober namen, saj menijo, da vedo, kaj je prav in kaj ne, kako bi morala oseba živeti itd. Vendar pa bi bilo veliko bolj koristno zavzemati se zase in urediti svoje življenje, drugim pa dopustiti, da živijo svojega.

Vsi problemi, ki jih imamo, so odraz nas samih, njihova rešitev pa je priložnost za našo osebnostno rast. Če boste reševali probleme drugih, ne svojih, boste onemogočali osebnostno rast sebi in drugim.

Drugim lahko pomagamo le, če smo sami na določenem področju osebnostno zreli. Pomoč je dobrodošla in cenjena, če nas druga oseba zanjo prosi. Če navedeno ni izpolnjeno, se vtikamo v zadeve drugih in drugim onemogočamo osebnostno rast, prav tako pa kažemo, da se imamo tudi sami še marsikaj za naučiti.

Življenje je preprosto in enostavno, notranji mir je vsem relativno enostavno dosegljiv.

Delite naprej ...

Podobni članki