Meditacija za odpravo oz. lajšanje telesnih bolečin

Te v telesu nekaj tišči ali morda že boli?

Dolgo nisem vedela, danes vem, da telo vedno govori resnico in če mu ne prisluhneš, se zgodi tisto, kar si resnično ne želiš: “BOLI” ali “ZBOLIŠ”. 

Vsi vemo, da je lahko zboli fizično telo, ne vem pa, če veš, da lahko zbolijo tudi tvoji odnosi, tvoje stanovanje, tvoje finance, …

Kaj lahko narediš?
Enako kot sem skozi številne individualne procese in lastne izkušnje spoznala sama, navaja tudi Gabor Maté, dr. med.: Skriti stres terja davek. Vsaka bolečina v telesu je sporočilo, ki nas vodi do vpogleda v nek izziv, ki ga imamo v življenju in zato potrebuje našo pozornost. Kako so s tem povezana čustva?
Nekateri mislijo, da obstajajo pozitivna in negativna čustva, zato se izogibajo čutenju negativnih čustev, kar je pogosto v otroštvu nastali obrambni mehanizem, ki vodi v manifestacijo bolečin in bolezni.  
Zato je bolj modro, da končno ozavestimo in spoznamo, da so vsa čustva dobra, ker vsako sporoča neko našo trenutno osebno resnico o dogajanju v dotični situaciji in zato je smiselno, da svoja čustva prenehamo soditi in se zaradi njih celo obsojati, ampak sprejmemo spoznanje kot je npr.:  Obstajajo čustva, katera je čutiti zame lepo (npr. radost, ljubezen, mir) in tista, katerih čutiti ni fajn (npr. strah, sram, krivda, zavist, jeza,…). Vsa čustva so moja, del moje izkušnje in meni prinašajo zame pomembno sporočilo, zato je na meni, da se jih naučim poslušati. 
Verjetno veš, da ima jeza npr. skupaj z našim imunskim sistemom nalogo, da varuje naše osebne naše meje. Če jo potlačimo, obenem potlačimo tudi naravni imunski odziv, kot tudi zastruplja tudi naše telo, kar je okoliščina v telesu, ki vodi do pojava tudi telesnih bolečin in razvoja bolezni. 
Zato je bolj modro njeno energijo uporabiti npr. za postavitev meje, vendar če to naredimo na destruktiven način (delujemo v zavesti jeze), zboli naš odnos do drugih ljudi, stanovanje, finance, posel, žival… Tega si verjetno nihče, ki ima vsaj malo zdrave pameti, ne želi? 

Kaj lahko sam iz udobja tvoje postelje ali naslonjača narediš, ko občutiš napetost ali bolečino?
Zase in zate sem posnela novo meditacijo. 
V meditaciji te vodim do gobjega stika z občutkom napetosti oz. bolečim delom telesa, da sprejmeš njegovo sporočilo, prikličeš milost in modrost inteligence, katere del si, da se odpravi povezujoči vzrok bolečine, se izboljša tvoje počutje. Svetujem ti, da sporočilo telesa sprejmeš in upoštevaš, kot tudi, da se posvetuješ s svojim osebnim zdravnikom. 
Ker imamo ljudje različno razvite “meditacijske mišice”, da prideš tudi ti do želenega rezultata, lahko meditacijo za en telesni občutek tudi večkrat ponoviš.  Veselim se za tvoje povratne informacije o izkušnjah z meditacijo na ta e-mail. Vsem, ki mi boste posredovali vašo informacijo, vam v znak moje hvaležnosti pošljem  mp3 posnetek, ki ga boste lahko namestili na vaš telefon ali mp3 predvajalnik. 

Meditacija za odpravo telesnih bolečin:

V primeru kakršnih koli zdravstvenih ali drugih težav, se pred uporabo te meditacije posvetujte za vašim zdravnikom.

Glasba: “Blue”, composed by Peder B. Helland and released by Soothing Relaxation AS

Delite naprej ...

Podobni članki