Meditacija moje telo mi govori

Komunikacija s telesom

Zdravje predstavlja stanje popolne telesne, duševne in socialne blaginje. Blaginja je blagostanje v katerem so telo, duša in odnosi v harmoniji.

Kadar se harmonija v našem telesno-energijskem sistemu poruši, nam telo to sporoča tudi z različnimi telesnimi senzacijami kot so npr. napetost, bolečina, teža, pritisk, stiskanje, zbadanje, tiščanje, vročina, hlad, oblivanje, trzanje, zatrdelost ipd.

Navedene telesne senzacije so različno intenziven “alarm“, ki nam sporoča, da rabimo tudi svojemu telesu prisluhniti, kajti če tega ne storimo, to lahko vodi v odvisnosti (blaženje občutkov s hrano, pijačo, čokolado, nakupovanjem, igrami na srečo, spolnostjo, …) in na koncu pogosto v bolezen. Vemo, zakaj se počutimo, tako kot se? Znamo prisluhniti telesu? Znamo prepoznati, kaj nam telo sporoča? Znamo poskrbeti za svojo vrnitev v harmonijo oz. blagostanje?

Meditacija “Poslušam svoje telo”: več informacij

Izvajanje meditacije je praktičen način osebnostne rasti skozi raziskovanje in spoznavanje sebe, česar rezultat je boljša skrb zase, za svoje dobro počutje, kar je dejanje ljubezni do sebe – svojega telesa, duše in odnosov.

Delite naprej ...

Podobni članki