neresnice-o-sebi

Kako se odzvati na širjenje neresnic o sebi?

Možnosti je več…

Najprej se umiri in sam pri sebi razčisti, kaj so objektivna dejstva, kaj pa tvoja razlaga situacije.

Drugim lahko pojasniš svojo resnico. Pogosto je smiselno pojasnjevati le tistemu, ki je zate pomemben (npr. tvoj partner, dober prijatelj, tvoj otrok, tvoj nadrejeni, tesen sodelavec), vsem drugim ne pojasnjuj, če te ne vprašajo, temveč se zavedaj, da bo resnica zmagalače zmoreš ostati v njej čistega duha in jasnih misli. Ti so osnova, da svoja dejanja predhodno v miru uskladiš s sabo in imaš energijo, da jih uresničiš na način, da ohraniš čisto srce in mirno vest.

Če je potrebno, v odnosih z zate pomembnimi osebami, tudi ukrepaj in postavi mejo na čimbolj spoštljiv in s sabo skladen način. Tvoj ego bo morda hrepenel po dokazovanju resnice za vsako ceno in zadoščenju pravici. Življenje nas pogosto uči, da vse zmage niso zmage tega sveta. Potrudi se, da ohraniš svoje dostojanstvo in zavedanje.

Če se trudiš prepričevati prepričane in nezavedne, je to čista izguba energije, kot tudi zaupanja vase in resnico, kajti resnica vedno zmaga, če zmoreš ostati v njej čist in klenega duha.

Preoblikuj svoje intimne odnose, če v njih ni prostora zate ali interesa za zdrave povezave. To je pogosto največ kar lahko narediš. Zaupaj si in se nikdar ne pomiluj.

Delite naprej ...

Podobni članki