Uvodni seminar v Učenje dr. Gregorija Grabovoja

Do dobrega počutja preko komunikacije s svojim telesom

Predavanje in skupinsko svetovanje, ki bo

v sredo, 7. decembra 2022, od 17:00 do 21:15, v Kranju

Ko prenehaš čutiti svoje telo je to tako, kot bi zapustil voznikov sedež in pričakoval, da bo avto prispel srečno, brez voznika, na cilj. 

Je potem čudno, da smo nesrečni, pogosto predvsem zaradi občutka nepovezanosti? 

Nepovezanost je najpogostejši primarni vzrok, da se aktivirajo destruktivne sile, zaradi katerih zbolevamo ljudje, naši odnosi ter tudi okolje.

Če si priznamo ali še ne, je odločitev na vsakem od nas, kaj rabimo doživeti, da je dovolj, da se prebudimo

Res je, da naše mame, očetje niso imeli znanja, da so bili odnosi v otroštvu taki, kot so bili, vendar je danes znanje dostopno, zato lahko odpravimo destruktivno zapuščino, zapremo vrata preteklosti. Tudi zato je logično, da bolezni in boleče izgube nikomur niso več “usojene” (npr. zaradi odsotnosti znanja in zmot), razen če se odločite še naprej ignorirati sami sebe?

Čeprav je bolečina prijateljica našega telesa, si jo verjetno nihče ne želi imeti, ker nas omeji, priklene na posteljo oz. poslabša naše splošno počutje. Če logično razmislite ugotovite, da to vpliva zelo škodljivo na vse, kar vam je pomembno v vašem življenju. Kaj je trenutno za vas najpomembnejše?

Spomnite se lahko, kako prijetno vam je oz. vam je bilo živeti, ko je vaše telo sproščeno, energija v njem pa široka, močna in prijetna. Kako takrat z veseljem zjutraj vstanete, ko ste naspani, spočiti in se veselite novega dne? Kako je fajn, ko vas morebitne neželene okoliščine ne potegnejo navzdol, nasprotno gre vam vse dobro od rok. Kdo je tisti, ki vam to vaše stanje lahko da? Če razmislite potem veste, da to niso vaši starši, drugi ljudje, ampak vi sami?

Logično je, da začnimo pri ključnem temelju: Se vi želite počutiti bolje? Poglejte, če je vaše telo morda togo? So v njem bolečine, napetosti,…? Znate prepoznati, kaj vam telo sporoča preko različnih telesnih senzacij?

Telo vedno govori resnico, zato se bomo na predavanju, ki bo 7. decembra, z začetkom ob 17.00 uri v Kranju, Cesta talcev 7, najprej naučili oživiti tudi svoje čustveno telo, spoznali zemljevid telesa in se nato naučili tehnike diagnosticiranja stanja telesa in tehnike komunikacije s telesom, vse najprej s ciljem, da vzpostavite povezavo s sabo preko svojega fizičnega telesa, ter tako pridete do sporočil, ki vam jih sporoča vaše telo in duša. 

Zakaj je to potrebno?  Enostavno zato da bi tudi vi sami potem lahko naredili potrebno, da bi se počutili bolje, imeli več energije, bili bolj zdravi ter tudi v odnosih srečni.

Svetovanje (19:15 do 21:15)

Predavanju sledijo skupinsko svetovanje skozi pogovor. Skupinski pogovori način osebnostne rasti. Udeleženci lahko preko skupinske dinamike spregovorijo o svoj situaciji in izrazijo svoja občutja in želje ali težavo. Skupina nudi vsakemu udeležencu možnost slišati in o slišanem pridobiti povratno informacijo oseb, ki so se v svojem življenju že uspešno soočile s podobno situacijo. Teme vsakokratnega pogovora se prilagajajo pretežnim željam in potrebam udeležencev. Skupina se na vsakem srečanju zaveže k zaupnosti in spoštovanju vsakega člana skupine.

Izvaja: dr. Kristina Knific

Celotni program je tudi tokrat za udeležence še brezplačen.

Prijave so obvezne na e-mail: mck-prijava@luniverza.si.

Lokacija predavanja: MCK, Cesta talcev 7, Kranj

Na obvestila Združenja se lahko prijavite tudi tukaj:

.

Vaše podatke bomo skrbno varovali skladno z izjavo.
Hkrati vas bomo obveščali o vseh aktualnih dogodkih.


Hvala vam za zaupanje.

  

Delite naprej ...

Podobni članki