| |

Če ne ljubiš sebe, ne ljubiš nikogar, a človekova prirojena danost je, da sebe ljubi

Ljubezen do sebe je globok občutek spoštovanja, sprejemanja in skrbi do samega sebe. Za vse to pa rabimo sebe poznati in se ceniti.

Ko sebe spoznamo, zavestno začnemo enako kot sebe imeti radi druge ljudi, ker če imaš sebe rad, veš, da kar pošiljaš v svojih mislih drugim ljudem, to izkušaš v sebi in po zakonu odboja dobiš nazaj. Torej se ti splača biti razumevajoč, empatičen in hkrati selektiven. To ni egoizem, temveč razumevanje zakonitosti življenja.

Ljubezen do sebe vključuje zanimanje zase, za svoje doživljanje situacij, pozitiven odnos do spoznavanja lastne osebnosti, ki zajema tako fizično telo, kot tudi nematerialne dele osebnosti, ki so zavest, duša in duh.

Ljubezen do sebe, ki vsebuje koristne navade skrbi zase in za svoje zadeve, se pogosto naučimo v otroštvu od svojih mam ali babic, ali pa tudi ne.

Zanimivo je, da Grabovoj v Učenju o Ljubezni navaja, da se Ljubezni ne da ustvariti, ker je temelj vsega, kar je. To pomeni, da je Ljubezen do sebe vedno je, kot je življenje samo in vse kar ga omogoča vedno prisotno, vendar smo se od tega oddvojili.

V prvi fazi razvoja človek iz »ljubezni do sebe« manipulira, v drugi fazi jo pogojuje in izmenjuje ter v tretji fazi je v stalnem stiku z njo. Vse kar počne, počne iz ljubezni do sebe, tako sprejema, ustvarja in daje, počne iz Ljubezni. To pomeni, da ustvarja na platformi Ljubezni, na kateri je ustvarjen celoten svet, ustvarja novo resničnost skupaj s Stvarnikom.

Ko imamo ljubezen do sebe na drugi stopnji razvoja, sebe ali druge več ne kritiziramo, temveč smo odgovorni do sebe in svojih zadev.

V drugih ljudeh vidimo bolj stvari, ki so naša zadeva, če smo v odnosu z njimi, imamo večje priložnosti za pravilno zaznavo, izbiro, navdih in hitrejšo rast. Kdaj se to zgodi, je odločitev nas samih.

Izberite zase najboljše, kajti ko izberete zase, to predate in dopustite tudi drugim.

Delite naprej ...

Podobni članki