Delavnica Samocoachinga oz. tehnik samoizpraševanja

Delavnica Samocoachinga je namenjena učenju tehnik samoizpraševanja po katerih vsak sam lahko dobi zase odgovore (resnice o sebi) na pomembna vprašanja za njegovo lastno življenje. Udeleženci delavnice so pogosto enotnega menja, da so to temeljne veščine za življenje, ki bi se jih morali učiti že v osnovni šoli. Zakaj?

Splošno je znano, da komunikacija, ki jo imamo sami s seboj, pomembno vpliva na uspešnost posameznika. Nekateri avtorji navajajo, da ima komunikacija na uspešnost posameznika kar 80 % učinek.  

Morda se sprašujete »Kdo je tisti, s katerim komuniciram, ko komuniciram sam s seboj? Vprašanje je povsem na mestu in  vodi v ozaveščanje, da imamo vsi v sebi različne glasove, ki se  pogosto oglasijo s svojimi pripombami v določenih situacijah. Se jih zavedamo? Ni potrebno, da jim dopuščamo, da nas samodejno vodijo.

V osnovi razlikujemo  destruktivne glasove kot sta npr. notranji kritik in saboter do konstruktivnih, ki je notranji kovč. Vsak od vas se je morda že srečal z destruktivnimi glasovi in zato se verjetno spomni, da ta glas morda tudi nanj ni preveč pozitivno vplival (v smislu razrešitve sitauacije v smeri želja), temveč ga je lahko vrtel (npr. notanji kritik) v različnih občutkih krivde, brez neke prebojne akcije in rešitve zadeve. Ti glasovi so pogosto posnetki glasov drugih ljudi in zasedajo prostor našemu avtentičemu glasu, ki ga lahko imenujemo glas notranje resnice ali glas notranjega kovča. Udeleženci so pogosto tekom delavnice presenečeni, do kašnih odkritij v sebi pridejo, ko resnično prisluhnejo svoji resnici.

Mi smo zavest, ki se zaveda samega sebe in svoje komunikacije ter vsekar ozavestimo in je va naši moči lahko z uporabo znanj samocoachinga razvijemo in spremenimo. Kako to izvedemo, da destruktiven glas pretvorimo v glas notranjega kovča, lahko povsem enostavno in zanesljivo zveste na delavnici Samocoachinga.

Tokratna delavnica je zelo praktično naravnana in daje takojšnje rezultate. 80% vsebine je namenjeno direktnemu učenju preizkušenih tehnik za osvoboditev sebe iz ujetosti v okoliščine, prevzem svoje moči in korak v življenje, ki si ga želimo.

Vsebina:

  • Kaj je samocoaching, Coaching formula in diagnostična orodja
  • Priprava na samocoaching, notranja stanja in namen
  • Umetnost postavitve »ustreznih vprašanj« in prepoznanje odgovorov »notranjega coacha«
  • Tehnike za odpravo notranjih ovir in blokad - ozaveščanje in spremembo nezdravih prepričanj in navad po katerih avtomatsko odreagiramo(Tehnika SMČVR, RESNICA)
  • Poslanstvo, želje, določitev jasnih ciljev in oblikovanje načrta (Model SMART, členjenje, GROW, 6HEADS to ONE, …)

Vsebina se bo lahko prilagodila potrebam in željam udeležencev.

Delavnica bo zaradi zagotavljanja kakovosti potekala v okviru manjše skupine v Kranju. Obsega tri srečanja: 17., 24. in 31. julija 2020, od 17.00 do 21.00; skupaj 12 ur.

Cena 120,00 evrov za prijave do 10. 7. 2020, po tem datumu pa 150,00 evrov.  V ceno je vključeno vso pisno gradivo ter prigrizki in napitki med odmorom.

Prijave in več informacij: 051650180 ali ali Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.. Prijava je potrjena z odgovorom na e-mail. Vodi dr. Kristina Knific. Več: https://www.osebnostna-rast.si/