Šola za Življenje I, april-maj 2019, Kranj

Šola za življenje zajema osnovne vsebine za življenje, katerih se v izobraževalni procesih pogosto ne učimo, pomembni pa so za življenje samo. Sestavljena je iz petih modulov.

Če sebe ne poznaš, ne živiš svojega življenja, zato se na prvem modulu spoznavamo sebe na osebnostnem in nadosebnostnem nivoju. Gradimo svojo zdravo samopodobo, spoznamo svoj temperament in osebnostno »barvo«, avtentične vrednote in osnovne življenjske potrebe. Naučimo se osnov za uskladitev svojega življenja s svojimi avtentičnimi vrednotami in načina kako poskrbeti za svoje osnovne življenjske potrebe.

80 % uspeha v življenju je odvisno od odnosa in komunikacije, ki ju imamo do sebe oz. s seboj, zato se na drugem modulu naučimo, kako imeti sebe rad, biti sam sebi boljši prijatelj. Naučimo se poslušati svoj zdrav razum, srce in vest. Naučimo tehnike: kako spremeniti negativne glasove v nas samih (notranji kritik, saboter) v notranjega svetovalca.

Brez zdravega zaupanja vase, svoje bližnje in Življenje ničesar resnično pomembnega v svojem življenju ne uresničimo, ostajamo zgolj pri sanjah,.... zato se na tretjem modulu najprej naučimo zaupanja sebi in toku življenja, ki nam prinaša različne situacije. V življenju smo soodvisni od drugih, zato je potrebno vedeti, kdaj, koliko in kako zaupamo drugim. Slepo zaupanje je naivnost in popolno nezaupanje je samoobsodba in življenje v temi. Naučimo se testov prepoznavanja laži in tehnik soočanja s strahovi.

Ljudje so socialna bitja, ki se uresničujemo tudi preko zdravih povezav z drugimi ljudmi, zato se na četrtem modulu naučimo osnov, ki so pomembni za zdrave odnose: moje vloge in iz njih izhajajoče pristojnosti in odgovornosti, postavljanje meja, zadovoljevanje potreb v odnosih in komunikacija (poslušanje, sporočanje in dogovarjanje oz. pogajanja).

 Ker ima vsak človek ima svoja poslanstva, mnogo ljudi svojih ne pozna in zato ne uresniči, na petem modulu spoznamo vire  poslanstev:Naučimo postaviti vizijo, cilje ter izdelamo načrt. Energijsko se uskladimo s ciljem in naredimo korak v prihodnost. Spoznamo vire motivacije in soočanje z morebitnimi ovirami.

Šola Življenja poteka v manjši skupini (6 oseb), da je napredek vsakemu lažji in podpora večja. Ker re za delavnico, bo vsak delal na svojem primeru, nekaj vaj je v parih.

Termini:  5., 12., 19. in 26. april ter 3. maj 2019, (od 17. do 21. ure)

Prijave in več informacij: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ali 051 650 180.