Šola za Življenje, marec - april 2019

Šola za življenje zajema osnovne vsebine za življenje, katerih se v izobraževalni procesih pogosto ne učimo, pomembi pa so za življenje samo. Sestavljena je iz šestih modulov.

Na prvem modulu spoznavamo sebe na osebnostnem in neosebnostnem nivoju. Gradimo svojo zdravo samopodobo, spoznamo svoj temperament in osebnostno »barvo«, avtentične vrednote in osnovne življenjske potrebe. Naučimo se osnov za uskladitev svojega življenja s svojimi avtentičnimi vrednotami in načina kako poskrbeti za svoje osnovne življenjske potrebe.
Na drugem modulu se naučimo, kako imeti sebe rad, biti sam sebi boljši prijatelj. Naučimo se poslušati svoj zdrav razum, srce in vest. Naučimo tehnike: kako spremeniti negativne glasove v nas samih (notranji kritik, saboter) v notranjega svetovalca.

Na tretjem modulu se naučimo zaupanja sebi in toku življenja, ki nam prinaša različne situacije. Drugim ljudem lahko zaupamo toliko, kot si lahko zaupajo sami, če so do nas iskreni. Naučimo se testov prepoznavanja laži in tehnik soočanja s strahovi.

Na četrtem modulu se naučimo osnov, ki so pomembni za zdrave odnose: moje vloge in iz njih izhajajoče pristojnosti in odgovornosti, postavljanje meja, zadovoljevanje potreb v odnosih in komunikacija (poslušanje, sporočanje in dogovarjanje oz. pogajanja).
Na petem modulu spoznamo svoje poslanstvo iz štirih zornih kotov: osrednje moči in sposobnosti, darovi in kreativnost, življenjska naloga in izražanje vrednot avtentičnega jaza v preizkušnjah vsakdana.

Na šestem modulu se na svojem primeru naučimo postaviti vizijo, cilje ter izdelamo načrt. Energijsko se uskladimo s ciljem in naredimo korak v prihodnost. Spoznamo vire motivacije in soočanje z morebitnimi ovirami.

Delavnico vodi: dr. Kristina Knific

Več informacij dobite po telefonu (04/506 13 60) ali e-pošti (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.). Vabljeni!